linkedin

Afgelopen jaren was ik verantwoordelijk voor maatwerk aanpassingen m.b.t. IBM Filenet P8 bij het Ministerie van BZK, SZW en VROM. Filenet is een Enterprise Content Management product van IBM. In deze functie heb ik een diepgaande kennis opgedaan van de Filenet P8 architectuur en Java / J2E .

Voorheen was ik verantwoordelijk voor een aantal projecten bij Würth Nederland B.V., waar ik ervaring heb opgedaan of het gebied van Business Intelligence (ETL / Datawarehouse) en Java (JMS / Servlets / EJB). In deze rol heb ik ook ervaring opgedaan in het omgaan met projecten die liepen in een internationale setting, waarbij goede communicatie tussen 3e partijen essentieel is voor de kwaliteit van het product.

In de laatste jaren heb ik de omslag gemaakt om mijn vaardigheden te gebruiken als consultant en tegelijkertijd mijn kennis uit te breiden op het gebied van IBM WebSphere en andere Java en EAI (Enterprise Application Integration) gerelateerde producten.
Daarnaast hou ik me recentelijk bezig met App. development voor IOS, Android en HTML5. Zo heb ik voor het ministerie van BZK een ‘proof of concept’ HTML 5 app. (IOS, Android, JBoss, Ext.JS en Apache Cordova) gemaakt waarmee er via de open CMIS (Apache Chemistry) standaard een koppeling kan worden gemaakt met de BZK Filenet P8 Digidoc2 omgeving of andere CMIS compliant ECM systemen.

Vanaf 1 November 2014 is het tijd voor de volgende stap, namelijk de oprichting van mijn eigen firma nExtend software.

 

Jeroen Veltman is aanwezig TwitterFacebook en LinkedIn